Onze tennisclub

Waarom tennissen bij Tennisclub Grootven?

Tennisclub Grootven is een bloeiende vereniging met ruim 500 enthousiaste leden. Zowel de actieve wedstrijdspelers als de pure recreanten vinden de optimale mogelijkheid om op het mooi gelegen tennispark hun sport te beoefenen. Alle spelers, beginners en gevorderden, komen ruim aan hun trekken. De ondergrond van de banen en de overige voorzieningen maken het mogelijk het hele jaar te tennissen, zelfs met regenachtig weer.

De vereniging biedt een inspirerend tennisklimaat waarbij iedereen zich prettig voelt. Ook de  nieuwkomers voelen zich snel thuis. Het Challenge lidmaatschap zorgt ervoor dat je tegelijk met andere nieuwkomers begint. 
Je kunt zo gemakkelijk een afspraak maken om met elkaar naast de lessen te tennissen. Meedoen aan activiteiten zal ervoor zorgen dat je snel ingeburgerd raakt. En ook de veteranen weten elkaar te vinden op de voor hun georganiseerde indeelochtenden op de woensdag. Kortom, niemand
staat alleen.

De club staat voor een actieve, maar daarnaast vooral sociale sportbeleving. Dat blijkt onder meer uit de ruime deelname aan de talrijke clubactiviteiten. Het komt tevens tot uiting in het sfeervolle clubhuis. Onze leden zorgen op toerbeurt ca. 3 x per jaar, voor de barbezetting. De barcommissie zorgt voor een gevarieerd aanbod aan drankjes en snacks.

Veel aandacht gaat uit naar de jeugd. De gediplomeerde tennistrainers staan klaar om de jongens en meisjes in groepsverband, ingedeeld op niveau en leeftijd, voor een aantrekkelijk tarief les te geven. Via Sjors Sportief, een landelijk initiatief om kennis te maken met diverse sporten, kunnen kinderen gratis en op een laagdrempelige manier drie keer komen tennissen. Rackets zijn beschikbaar en daarna een aantrekkelijke aanbieding om lid te worden. We vinden het belangrijk dat de kinderen al
vroeg deelnemen aan competitietennis, waarbij het wedstrijdelement en de teamgeest een rol spelen. Vanzelfsprekend worden er ook voor hun tal van evenementen georganiseerd zoals met Sinterklaas het Pietentennis, Pasen, ouder-kind toernooi en onderlinge wedstrijdjes.

Accomodatie

Het tennispark ligt in een rustige bosrijke omgeving, naast de atletiekbaan en de voetbalvelden van AWC. Tennisvereniging Grootven over een park met zes banen, allen van LED verlichting waarop het gehele jaar getennist kan worden. Verder is er een oefenmuur, een klein tennisbaantje voor de kinderen en een glijbaantje/schommel voor de allerkleinsten.
Het clubhuis is gezellig en huiselijk ingericht en voorzien van een zonnig terras met uitzicht op de banen, voorzien van luifels om zowel zon als regen tegen te houden en terrasverwarming. Langs de kant van de tennisbanen staan banken voor de toeschouwers.

Kleedkamers zijn in 2021 gerenoveerd en voorzien van modern sanitair en altijd toegankelijk.

Voor de kinderen

Voor de kinderen is er een speeltoestel, een eigen klein tennisveld met net en een tennismuur. Ook is er een jeugdcommissie die leuke activiteiten organiseert voor zowel jeugdleden als voor (klein)kinderen van leden.

10 redenen om lid te worden  

  1. Sporten is gezond
  2. Het hele jaar tennissen op een goed onderhouden tennispark met een prachtige ligging.
  3. We hebben een net gerenoveerd modern en gezellig clubhuis.
  4. Kleedkamers en schoon sanitair die altijd toegankelijk zijn.
  5. Je kunt op 6 dagen van de week trainingen krijgen van een professionele trainer.
  6. Bardienst op een zelf gekozen moment (in te plannen via de clubapp).
  7. Diverse competities, club- en open toernooien, de Wijchense tenniskampioenschappen. Maar ook andere clubactiviteiten zoals Pasen en Sinterklaas voor de jeugd en de vrijwilligersavond en een oudejaarsborrel.
  8. Overdag labelen/tossen (tennissen zonder afspraak)
  9. Een gastvrije en actieve club van recreatief tot prestatief en van jong tot oud.
  10. En last but not least krijg je direct een gratis tennisles bij een jaarlidmaatschap.

KNLTB club app

Behalve via deze website word je via de KNLTB club app ook geinformeerd over alle nieuwtjes, toernooien, evenementen, etc..