Bardienst

Bardienst Instructies:

Begin bardienst:

  • Clubhuis binnen gaan via de zijdeur. Je haalt je KNLTB pas door de kaartlezer die links naast de deur hangt( met je foto gericht naar de tennisbaan) de deur opent en het alarm gaat er automatisch af.
  • Deur bij binnenkomst achter je dicht trekken.
  • Licht schakelaar aan linkerzijde.
  • Openen tussendeur keuken-clubhuis, terrasdeur en tussendeur naar toiletruimten. Sleutels voor deze deuren vindt je bij binnenkomst van de keuken aan je linkerkant (zijkant koelkast).
  • Verlichting aandoen (zijkant grote Warsteiner koelkast).
  • Gebruik kassa; zie gebruiksinstructie naast de kassa.
  • Water in de spoelbak(ken) voor de glazen laten lopen en evt. nodig, schoonmaaktablet toevoegen (liggen in kastje onder koffieautomaat).
  • Radio aanzetten zie instructies info map.
  • Koffiezetautomaat staat standaard aan en kan direct gebruikt worden.
  • Afwasmachine in-en uitruimen; zie instructies info map.
  • Apparatuur in keuken: zie instructies info map.
  • In keukenvriezer ligt grijpvoorraad tosti, kroket, broodjes, ijsblokjes e.d. In vriezer bijkeuken ligt evt. voorraad.
  • Bij gebruik terrastafels en stoelen uit het berghok deze ‘s avonds ook weer daarin opbergen *. Bij gebruik terrastafels en stoelen die naast het clubhuis (buiten) staan, deze ’s avonds weer terugzetten.
  • Gebruik zonnescherm zie instructies info map.

 

Gedurende de bardienst:

  • Eten en drinkwaren aanvullen: FIFO (first in first out, dus oude spullen vooraan zetten) denk bijv. aan chips, snoep, maar ook aan thee in theedoos( te vinden in de lade naast vaatwasser bar en in de hoge smalle kast in de keuken naast de koelkast) en suiker, melk en koekjes in de zilverkleurige bakken op de bar. Lege dozen zo klein mogelijk maken en lege wijnflessen opruimen in de bijkeuken in rek met groene bakken , genaamd GLAS en OUD PAPIER.
  • Rest van emballage in de daarvoor bestemde kratten.
  • Evt. op drukke dagen; volle prullenbakken legen in de container buiten (hangslot). *
  • Bar en glazen tussendoor schoonmaken/houden
  • Tijdens evenementen kan gevraagd worden of je met hapjes e.d. rondgaat.

 

Einde bardienst:

  • Bar, keuken, tafels schoonmaken met een sopje met warm water (emmertje, sop en doekjes te vinden in de keukenkastjes).
  • Tafels en stoelen aanschuiven, rechtzetten.
  • Alle glazen moeten (schoon) opgeruimd te worden op het schap achter de bar.
  • Ander keukenmateriaal, koffie en thee kopjes , schoteltjes enz. in vaatwasser plaatsen; zie instructie ter plekke.
  • Water uit spoelbakken laten weglopen en even schoonmaken.
  • Vieze vaat-, hand-, en theedoeken uithangen over groene bak genaamd WAS in rek in de bijkeuken.
  • Verlichting toiletten uit en afsluiten van de tussendeur naar de toiletruimte en de terrasdeur. *
  • Verlichting clubhuis, radio en tv uit en afsluiten tussendeur naar keuken. *
  • Apparatuur keuken uit/afzetten, verlichting keuken en bijkeuken uit .
  • Bij verlaten clubhuis het alarm en slot activeren door de sleutel( rechts naast de deur ) naar rechts te draaien , je hoort dan een pieptoon , je hebt nu nog dertig seconden om het pand te verlaten en de deur achter je te dicht te trekken.

 

Algemeen geldt:

  • JIJ bent de gastheer/gastvrouw voor onze club!
  • Afstandsbedieningen liggen in de bovenste lade bij de inloop van de bar bij TV.
  • Heb je ideeën/vragen/opmerkingen; noteer deze a.u.b. vooraan in de informatiemap die achter de bar ligt !

* Alle sleutels die nodig zijn hangen in keuken aan de zijkant van de koelkast.

Met vragen kun je contact opnemen met de bardienstcoördinator:
Ilse an de Veen: [email protected]

 

Bardienst in Coronatijd.

Kijk in de info map over wat er van je verwacht wordt als je bardienst draait.  

WAT IS ER ANDERS?

  • Alleen het terras is open.
  • Clubhuis alleen voor mensen die bardienst hebben.
  • 1 medewerker achter de bar ( evt met handschoenen aan ).
  • 1 medewerker bij het uitgeef loket.
  • Drank in blikjes en flesjes (ook het bier) geef hier een plastic wegwerp glas bij.
  • Wijn schenk je wel uit de fles in een plastic wegwerp glas.
  • Alleen koffie en thee gaat in een kartonnen bekertje geef hier de melk en suiker bij, en vraag bij thee naar welk smaakje zodat je het juiste zakje erbij kan leggen.
  • De bestelling plaats je op een dienblad en wordt zo bij het uitgifte loket betaald en aan de gast gegeven.
  • Er wordt niet gefrituurd en/ of tosti’s gebakken.
  • De gasten op het terras zorgen er zelf voor dat als ze gaan, ze de tafel en stoelen ontsmetten, de lege flesjes in de krat plaatsen en de rest in de afvalbak gooien.

Begin van de bardienst:

  • Leeg krat (staat klaar bij de deur ) en afvalbak op het terras plaatsen.
  • Ontsmettingsmiddel en papieren doekjes op de tafels zetten.
  • Schuifpui bij uitgifte loket openen.

 

Einde van de bardienst:

  • Om 23:00 uur gaat de bar dicht.
  • Het ontsmettingsmiddel en doekjes naar binnen.
  • De afvalbak legen (en de zak in de daarvoor bestemde container doen). En weer binnen bij de deur plaatsen.
  • De krat met lege flesjes naar binnen, lege flesjes eerst omspoelen (I.v.m. fruitvliegjes) voordat je ze in de daarvoor bestemde kratten in de bijkeuken plaatst.
  • Schuifpui uitgeef loket sluiten.
  • Bar opruimen en schoonmaken.
  • Alle drank zoveel mogelijk aanvullen.  

 

Bij vragen:

  • Frans Derks (voorzitter barcommissie) 06-12244646
  • Kees Schaminée (vicevoorzitter) 06-12451991
  • Jan Ehlebracht (voorzitter) 06-28301257

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 24 641 5297

L.T.C. Grootven / Bankrek.: NL48 RABO 0166 4178 23

De Wijchert 2 Sportpark "De Wijchert"
6603 AG Wijchen