Bardienst

Bardienst Instructies:

Begin bardienst:

  • Clubhuis binnen gaan via de zijdeur. Je haalt je KNLTB pas door de kaartlezer die links naast de deur hangt( met je foto gericht naar de tennisbaan) de deur opent en het alarm gaat er automatisch af.
  • Deur bij binnenkomst achter je dicht trekken.
  • Licht schakelaar aan linkerzijde.
  • Openen tussendeur keuken-clubhuis, terrasdeur en tussendeur naar toiletruimten. Sleutels voor deze deuren vindt je bij binnenkomst van de keuken aan je linkerkant (zijkant koelkast).
  • Verlichting aandoen (ronde schakelaars indrukken tussen de twee grote koelkasten).
  • Gebruik kassa; zie gebruiksinstructie naast de kassa.
  • Water in de spoelbak(ken) voor de glazen laten lopen en evt. nodig, schoonmaaktablet toevoegen (liggen in kastje onder koffieautomaat).
  • Radio aanzetten zie instructies info map.
  • Koffiezetautomaat staat standaard aan en kan direct gebruikt worden.
  • Afwasmachine in-en uitruimen; zie instructies info map.
  • Apparatuur in keuken: zie instructies info map.
  • In keukenvriezer ligt grijpvoorraad tosti, kroket, broodjes, ijsblokjes e.d. In vriezer bijkeuken ligt evt. voorraad.
  • Gebruik zonnescherm zie instructies info map.

 

Gedurende de bardienst:

  • Eten en drinkwaren aanvullen: FIFO (first in first out, dus oude spullen vooraan zetten) denk bijv. aan chips, snoep, maar ook aan thee in theedoos( te vinden in de lade naast vaatwasser bar en in de hoge smalle kast in de keuken naast de koelkast) en suiker, melk en koekjes in de zilverkleurige bakken op de bar. Lege dozen zo klein mogelijk maken en lege wijnflessen opruimen in de bijkeuken in rek met groene bakken , genaamd GLAS en OUD PAPIER.
  • Rest van emballage in de daarvoor bestemde kratten.
  • Evt. op drukke dagen; volle prullenbakken legen in de container buiten (hangslot). *
  • Bar en glazen tussendoor schoonmaken/houden
  • Tijdens evenementen kan gevraagd worden of je met hapjes e.d. rondgaat.

 

Einde bardienst:

  • Bar, keuken, tafels schoonmaken met een sopje met warm water (emmertje, sop en doekjes te vinden in de keukenkastjes).
  • Tafels en stoelen aanschuiven, rechtzetten.
  • Alle glazen moeten (schoon) opgeruimd te worden op het schap achter de bar.
  • Ander keukenmateriaal, koffie en thee kopjes , schoteltjes enz. in vaatwasser plaatsen; zie instructie ter plekke.
  • Water uit spoelbakken laten weglopen en even schoonmaken.
  • Vieze vaat-, hand-, en theedoeken uithangen over groene bak genaamd WAS in rek in de bijkeuken.
  • Verlichting toiletten uit en afsluiten van de tussendeur naar de toiletruimte en de terrasdeur. *
  • Verlichting clubhuis, radio en tv uit en afsluiten tussendeur naar keuken. *
  • Apparatuur keuken uit/afzetten, verlichting keuken en bijkeuken uit .
  • Bij verlaten clubhuis het alarm en slot activeren door de sleutel( rechts naast de deur ) naar rechts te draaien , je hoort dan een pieptoon , je hebt nu nog dertig seconden om het pand te verlaten en de deur achter je te dicht te trekken.

 

Algemeen geldt:

  • JIJ bent de gastheer/gastvrouw voor onze club!
  • Afstandsbedieningen liggen in de bovenste lade bij de inloop van de bar bij TV.
  • Heb je ideeën/vragen/opmerkingen; noteer deze a.u.b. vooraan in de informatiemap die achter de bar ligt !

* Alle sleutels die nodig zijn hangen in keuken aan de zijkant van de koelkast.

Met vragen kun je contact opnemen met de bardienstcoördinator:
Ilse van de Veen: [email protected]

Bardienst in Coronatijd.

Algemene regels

-Was vaak je handen en bij klachten blijf thuis

Kijk in de info map over wat er van je verwacht wordt als je bardienst draait.  

WAT IS ER ANDERS vanaf 25 september 2021?

  • Zonder Coronacheckpas: Drank en eten kan besteld en afgehaald worden aan de bar of via de open schuifdeur. Op het terras kan afgehaalde drank en eten geconsumeerd worden.
  • Met Coronacheckpas: Zitten/staan/drinken/eten is toegestaan in het horecagedeelte van de kantine
  • Tijdens de doordeweekse avonden zijn groepjes leden gevraagd de coronapas scans te doen. Tijdens competitie nemen Grootven teams en bestuursleden die taak op zich.
  • Als bardienst mag je ook scannen, er ligt een telefoon achter de bar waar de corona check scanner app op geinstalleerd is. Gebruik is eenvoudig.
  • In de kantine is het horeca gedeelte gemarkeerd en een doorgang pad naar de wc's en douches.

Begin van de bardienst:

  • Controleer of ontsmettingsmiddel flesjes op enkele tafels staan anders aanvullen.

 

Einde van de bardienst:

  • Laatste bestellingen ca. 23:45. Om 24:00 uur gaat de kantine dicht.(Horeca Coronawet)

 

Bij vragen:

  • Frans Derks (voorzitter barcommissie) 06-12244646
  • Kees Schaminée (voorzitter technische commissie) 06-12451991
  • Theo Willems (voorzitter) 06-14470674